Blog

Vă provoc să iubiți în fiecare zi!

Vă provoc să iubiţi ȋn fiecare zi, nu doar de Crăciun!

Suntem luati de val ȋn viaţă uneori, sau poate mai tot timpul. Uităm să fim prezenţi ȋn viata noastră mai ȋntâi şi bineȋnţeles, ajungem să fim absenţi şi ȋn viaţa familiei sau a partenerului. Şi uite cum trec lunile şi arătăm dovadă de iubire… de Crăciun! Inevitabil ajungem ȋn perioada asta a anului să facem cadouri căci bradul nu poate sta gol la baza lui, păstrăm tradiţiile şi arătăm dovezi de prezenţă doar acum.

Un exerciţiu ȋn terapia de cuplu ȋn etapa de re-romantizare este crearea unei liste cu comportamente care sa denote grija faţă de partener, o listă de surprize sau atenţii care ne fac mai fericiţi atunci când le primim de la partener. Pentru că suntem ȋnainte cu foarte puţin de Crăciun, am să-i spun „Scrisoare pentru Moş Crăciun”.

Când momentul aşteptat apare şi ajungem să deschidem cadourile de la Moş, chiar dacă ştim că noi i-am cerut ceva anume, ne face fericiţi! Sunt sigură de asta, nu vă sfiiţi să recunoaşteţi! J La fel este şi ȋn cazul listei pentru partener! Deşi veţi avea tendinţa să spuneţi că i-aţi cerut şi că el/ea ar fi trebuit să ghicească, ei bine… e doar „Moşul”, nu un vrăjitor.

Ȋncerc să vă provoc cu asta şi, sub o formă mai autentică, să vă fac o urare de Crăciun şi de An Nou: Să vă iubiţi mult aşa cum o dovediţi prin cadourile de sub brad, să fiţi „Moş” ȋn fiecare zi al anului ce vine căci iubirea este singura care ne aşteptă acasă, ȋn sânul familiei!

Sărbători frumoase pline de iubire!
Diana Bocsitan

Psiholog și psihoterapeut cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Specializată în psihologie educațională și în psihoterapia familiei și cuplului, cu formare în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Cu o experiența de cincisprezece ani în domeniul educației copilului, adolescentului și ulterior al familiei. Psihoterapia individuala și de cuplu reprezintă aria importantă în reconectarea umană cu sinele și cu cei din jur și parte integrantă din activitatea de psihoterapeut. Dețin un cabinet privat unde ofer servicii de consiliere și psihoterapie pentru copii, adolescenți, adulți și familii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *