Blog,  Cuplu

Împreună: Eu, Tu și Noi

Nu există cuplu perfect cum nu există nici perfecțiune, dar știu sigur că atunci când ești interesat să afli mai multe despre ce presupune identitatea cuplului ești cu siguranță înțelept! Înțelept sau înțelepți pentru că presupune parteneriat. Curiozitatea ne face să ne menținem atenția pe noi și pe partener. Fără curiozitate e ca și când am spune: „Eu știu tot și nimic nu mă surprinde!”

Atunci când suntem în cuplu se unesc trei entități: Eu, Tu și Noi. Fiecare se dezvoltă aparte. Așa cum uneori citim și ne documentăm în dezvoltaterea personală cred că putem face la fel și în ceea ce privește cuplul.

Unii sunt curajoși și iși arată înțelepciunea de a căuta și descoperi noi și noi teritorii. Acești curajoși au răspuns provocării de a face un weekend departe de sunetul și așteptările orașului. Și-au lăsat pentru două zile celelalte roluri pe pauză și au ales să afle despre cum se poate dezvolta identitatea cuplului.

Și aventura a început!

Începutul poate că a fost mai timid. Timid, maxim prima oră căci, destul de repede am realizat cu toții că ne asumăm prezența, viața și deciziile și am creat conexiune autentică. Am vorbit despre cum, fără să ne dăm seama, urmăm modele de relaționare care nu ne sunt de folos în cuplu, despre etapele diferite ale iubirii, despre cum putem accepta diferențierea dintre Eu și Tu ca mai apoi să facem un nou Noi, re-romantizarea relației și multe altele. Bineînțeles, nu a fost doar atât. A fost mult mai mult și mult mai intens în simțire si emoție. Știți cum se spune: „Încercând să explici își pierde din esența”.

Am să mă opresc din poveste și vă las să vedeți câteva poze care, sper că vă vor determina să fiți la fel de curajoși și înțelepți încât să vă înscrieți la o altă sesiune a cuplurilor, departe de celelalte roluri.

Vă îmbrățisez cu drag și vă aștept să construim noi și noi conexiuni!

Diana Bocsitan

Psiholog și psihoterapeut cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Specializată în psihologie educațională și în psihoterapia familiei și cuplului, cu formare în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Cu o experiența de cincisprezece ani în domeniul educației copilului, adolescentului și ulterior al familiei. Psihoterapia individuala și de cuplu reprezintă aria importantă în reconectarea umană cu sinele și cu cei din jur și parte integrantă din activitatea de psihoterapeut. Dețin un cabinet privat unde ofer servicii de consiliere și psihoterapie pentru copii, adolescenți, adulți și familii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *