Blog

Iubirea … bat-o vina!

Li s-a întâmplat tuturor să iubească cu pasiune, cu foc și cu multă furtună. S-a întâmplat să credem că fiecare pretendent este „The One”… Și toate astea, s-a întâmplat să le credem mulți ani, începând din adolescență până …. până la atingerea pragului de maturitate.

Par o veșnicie atunci când îi trăiești puternic!

Evident, „The One”, nu a fost niciunul din acei pretendenți/pretendente, dar au fost pași care au ajutat să vă întrebați de fiecare dată: „Ce nu fac bine? Unde greșesc? Dacă asta nu a fost iubire, atunci ce a fost? Și mai mult decât atât: Ce e iubirea?” Și poate ați concluzionat că fiecare a fost „The One”, dar pentru acea etapă din viața voastră.

Poate ați rămas curioși să descoperiți o definiție proprie a iubirii?

Nu suntem făcuți să trăim singuri iar noile cercetări au demonstrat cât de benefice ne sunt relațiile, cât de mult ne influențează sistemul imunitar atașamentul față de partener și că, în parteneriat, trăim mai mult și mai bine. Și cine nu își dorește toate acestea la pachet?!

De la „nu suntem făcuți să fim singuri” până la a defini fiecare ce înseamnă iubirea, e cale lungă. Știți acel motto: „Schimbarea începe cu tine”?! un clișeu care trebuie bifat. Și uite cum ajungem în etapa în care ne ridicăm semne de întrebare, ne punem sub semnul întrebării, pe noi, limitele personale, deciziile, valorile – acelea autentice neatinse de ceea ce am învățat cu toții de la societate/prieteni/mentori – și abia apoi e de făcut un colaj din tot și toate pentru a ne înțelege.

Sunt pași …

„Chiar și o călătorie de o mie de kilometri începe cu un prim pas.” – Geoff Thompson

Diana Bocsitan

Psiholog și psihoterapeut cu drept de liberă practică, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Specializată în psihologie educațională și în psihoterapia familiei și cuplului, cu formare în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Cu o experiența de cincisprezece ani în domeniul educației copilului, adolescentului și ulterior al familiei. Psihoterapia individuala și de cuplu reprezintă aria importantă în reconectarea umană cu sinele și cu cei din jur și parte integrantă din activitatea de psihoterapeut. Dețin un cabinet privat unde ofer servicii de consiliere și psihoterapie pentru copii, adolescenți, adulți și familii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *